Diacov: „Acei care au avut de plecat din partid au plecat şi au rămas oameni cu adevărat devotaţi ideii, cauzei”

Diacov: „Acei care au avut de plecat din partid au plecat şi au rămas oameni cu adevărat devotaţi ideii, cauzei”

Preşedintele PDM, Pavel Filip şi deputaţii fracţiunii PDM în Parlament s-au întâlnit cu preşedinţii Organizaţiilor Teritoriale ale formaţiunii, informează OFICIAL.

„Participanţii la discuţie au făcut un schimb de opinii despre situaţia politică din ţară, coaliţia cu PSRM, ultimele plecări din partid şi planurile de viitor ale PDM. Membrii Organizaţiilor Teritoriale au condamnat ferm plecarea foştilor colegi din fracţiune şi din PD. Ei s-au arătat nedumeriţi de faptul că cei care au ajuns în Parlament pe circumscripţii, datorită eforturilor echipelor din teritoriu în campania electorală, nici măcar nu s-au consultat cu ei, înainte de a lua asemenea decizii”, se spune într-un comunicat de presă.

Membrii echipelor teritoriale ale PDM au declarat că susţin în continuare conducerea Partidului Democrat şi merg înainte cu PDM. „Rămânem uniţi şi puternici. Resursa principală a PD sunt oamenii: oameni profesionişti, harnici, patrioţi, care niciodată nu şi-au trădat ţara”, au spus cei prezenţi la întâlnire.

Preşedintele Pavel Filip le-a mulţumit echipelor din teritoriu pentru munca depusă şi a declarat că în pofida presiunilor care se fac, nu va ceda şi va duce la bun sfârşit misiunea de resetare a formaţiunii. „Nu vom ceda, degeaba cheltuiesc unii bani si energie. Vom munci în continuare şi vom construi un partid politic veritabil, bazat pe principii europene, care să fie respectat şi iubit de cetăţeni. Cei care nu se regăsesc pe această platformă, cei care s-au deprins să vadă în partid un sac cu bani sau un instrument de rezolvare a problemelor personale, pleacă”, a subliniat Pavel Filip.

Şi preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a precizat că acei „care au avut de plecat din partid au plecat şi au rămas oameni cu adevărat devotaţi ideii, cauzei. Iar cauza noastră este simplă, să construim o Moldovă civilizată, o Moldovă democrată şi fără Partidul Democrat e imposibil de realizat”.

„PDM înseamnă unitate şi oameni, oameni buni în toată ţara, care ştiu ce avem de făcut”, a conchis Secretarul General al PDM, Alexandru Jizdan.

Andriana Cheptine

Share