Dezvăluirile lui Eugeniu Nichiforciuc despre plecarea „grupului Candu” din PDM și zvonul că și el ar urma să plece

Dezvăluirile lui Eugeniu Nichiforciuc despre plecarea „grupului Candu” din PDM și zvonul că și el ar urma să plece

Deputatul democrat, Eugeniu Nichiforciuc a pus punctele pe „i” vizavi de plecarea sa din Partidul Democrat din Moldova (PDM), dar și dacă există careva grupuri în formațiune care intenționează să plece, așa cum se zvonea în presă, referindu-se și la fostul coleg său coleg, Andrian Candu.

Eugeniu Nichiforciuc a menționat că, unica persoana care crea grupuri în PDM a fost Andrian Candu.

„Când a părăsit PDM, așa și s-au numit – grupul „Pro Moldova”. Ceea ce a rămas în continuare e fracțiunea PDM, formată din 22 deputați. Da, noi avem opinii diferite, noi avem 22 de opinii, iar asta nu înseamnă că în PDM sunt 22 de grupări. Noi decidem împreună prin consens și vă asigur că fracțiunea PDM în continuare va reprezenta PDM, va reprezenta votul cetățenilor, care au votat pentru noi și nu o să-i dezamăgim. Cât mă vizează pe mine, atâta timp cât există persoane care vor ca eu să plec din PDM – eu nu voi face așa o plăcere cuiva. Eu voi rămâne în PDM, în fracțiune. Mai mult, o să lupt în continuare așa cum am făcut-o în campaniile electorale sau voi interveni acolo unde va fi nevoie de sprijinul meu”, a precizat democratul.

Fiind întrebat cum a apărut „grupul Candu”, Eugeniu Nichiforciuc a spus că se complică să răspundă.

„Eu știu ce a întreprins domnul Candu imediat după plecarea PDM de la guvernare în opoziție. Domnul Candu a plecat din Moldova și a revenit după locale, când deja PDM avea 263 de primari câștigați, am negociat coaliții locale și avem 10 președinție de raioane, avem încă în 15 raioane reprezentanții PDM în funcții de vicepreședinți și alte structuri. La revenire, domnul Candu s-a gândit că el trebuie să reprezinte PDM în raport cu negocierile care se purtau, să preia o funcție de conducere în PDM. Așa a purtat mai multe negocieri cu deputați democrați, un grup chiar a plecat cu el în Israel. Au fost 5 deputați. Am avut și eu o discuție după revenirea lor în RM, la inițiativa dlui Candu. Vorbea de schimbarea lucrurilor în PDM, de a ne alătura acestor deputați, ca să mai plecăm o dată în Austria ca să facem cunoștință cu dl. Rothschild, care ar dori să finanțeze PD. Cam stranie declarație, pentru că noi știm legislația la capitolul finanțare. Dar iată că după revenirea din Israel, au început anumite vizite în teritoriu necoordonate cu conducerea PDM, au început să se facă anumite donații în localități. După care – plecarea”, a povestit democratul.

Doina Secrieru

Share