Dezvăluiri: Ce propunere i-ar fi făcut Igor Dodon Maiei Sandu a doua zi după alegeri, dacă pierdea lupta pentru funcţia de Preşedinte

Actuala opoziţie pro-europeană face jocul lui Vlad Plahotniuc în lupta lui cu Preşedinţia. O declaraţie în acest sens Preşedintele Igor Dodon a făcut în cadrul emisiunii „Megafon” de la NTV.

După cum relatează www.oficial.md, Igor Dodon a declarat că actuala opoziţie pro-europeană nu are capacitatea de a lupta concomitent pe două fronturi – şi cu puterea, şi cu Preşedinţia şi că, dacă şi-ar fi dorit cu adevărat să lupte cu puterea, nu ar fi neglijat apelul său, făcut imediat după alegeri, de a acţiona în comun împotriva regimului.

Preşedintele regretă că opoziţia pro-europeană nu foloseşte momentul prielnic pentru ea pe care-l reprezintă faptul că în funcţia de Preşedinte a venit un reprezentant al opoziţiei. El crede că, declinând apelul său de a lupta împreună cu regimul, opoziţia pro-europeană a nimerit într-o capcană şi acum face jocul lui Vlad Plahotniuc, care-şi doreşte reducerea rating-ului şefului statului.

Igor Dodon spune că, dacă ar fi pierdut alegerile prezidenţiale, a doua zi ar fi mers la Maia Sandu şi i-ar fi propus să facă împreună front comun împotriva guvernării.

În opinia sa, acum opoziţia pro-europeană luptă cu Preşedinţi, fiind ghidată de forţe din exterior, şi nu exclude că, după alegeri, aceleaşi forţe vor determina crearea unei coaliţii comune a actualei guvernări cu opoziţia pro-europeană.

Doina Secrieru

Share