Dezbateri! Patru candidați spun de ce trebuie să ajungă la șefia capitalei

Dezbateri! Patru candidați spun de ce trebuie să ajungă la șefia capitalei

Alți patru candidați pentru funcția de Primar General al Capitalei au participat la dezbaterile publice organizate de Agenția de Presă IPN, unde au răspuns la întrebarea de ce cetățenii ar trebui să-i aleagă în calitate de Primar.

La dezbateri au participat candidatul independent, Silvia Radu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Constantin Codreanu, candidatul Partidului Verde Ecologist (PVE), Victor Strătilă și candidatul Partidului Național Liberal (PNL), Alexandra Can.

„Știu cum, pot și vreau ca lucrurile din Chișinău să ia o întorsătură spre binele locuitorilor din oraș. Am pregătirea și experiența necesară, dar și susținere. Am absolvit Facultatea Militară din Rusia, Facultatea Drept în Craiova, Facultatea Psihologie din Chișinău, la fel am experiență în domeniul anticorupție, absolvind Academia de Drept din Roosevelt din SUA. Am curățit orașul de ucigași, violatori, bandiți, cât am muncit în Procuratura mun. Chișinău. Avem o platformă electorală în 7 puncte: schimbarea sistemului sovietic în unul modern, stabilirea relațiilor cu orașele verzi europene, asigurarea funcționalității CMC, excluderea dictaturii egoiste. Avem o echipă formată din membrii PVE, susținători din toate categoriile de vârstă, avem susținerea verzilor europeni, a primăriilor din capitalele europene”, a spus candidatul PVE, Victor Strătilă.

„Am venit în această campanie cu un mesaj pozitiv și sper ca această atitudine să se termine cu normalitate pentru RM: Programul meu este unul asumat pentru 5 ani. Îmi doresc să fiu primar de cel puțin 2 mandate. Programul are nume sugestiv și îmi propun să realizez un obiectiv în care cred, pentru care lupt și activez în calitate de parlamentar și pe urmă în calitate de primar. Sunt convins și cred că singura șansă de a ajunge în UE, prin România. Vin cu viziuni europene, cu fonduri din România”, a spus candidatul PUN, Constantin Codreanu.

„Știu cum trebuie gestionată o Primărie. Am experiența necesară în acest domeniu. Am lucrat în domeniul organelor publice locale și centrale. Am lucrat cu muncitorii, știu ce înseamnă să fii om, să fii ales, să te duci să votezi. Avem nevoie de schimbări în care omul să creadă. Am muncit și în calitate de ministru, și contabil șef, știu cum se gestionează banul public, pot sta vertical să nu iau mită sau să mă uit cum alții o fac. Vom lucra doar în beneficiul cetățenilor”, a spus candidatul PNL, Alexandra Can.

„Vreau ca proiectele începute în Primărie să fie duse la bun sfârșit, ele nu au conotație politică. Oamenii au nevoie de lucruri concrete, nu doar vorbe. Intru în cursa electorală fiind conștientă că acest scrutin va fi pentru un an, am experiența managerială necesară, știu ce probleme există în Primărie și cum trebuie rezolvate. Insist asupra faptului că am un program realist, care deja a fost început în cadrul Primăriei. Am 11 puncte pe care vreau să le realizez. Vorbim de curățarea internă a Primăriei, externă, înverzirea orașului, reparația drumurilor și trotuarelor, lifturi moderne, transport public modern, atragerea investițiilor, modernizarea serviciilor primăriei, un oraș cultural, sportiv și suburbiile să fie ajutate”, a spus candidatul independent, Silvia Radu.

Menționăm că, la dezbateri a fost invitat și candidatul socialiștilor, Ion Ceban, dar a anunțat pe o rețea de socializare că nu acceptă invitația. „Am decis să nu particip la această horă a unioniștilor. Îi las să-și rezolve singuri dilemele lor de poziționare, să decidă cine dintre ei e mai unionist și cine e mai bun continuator al politicii lui Chirtoacă, de distrugere sistemică a Capitalei. Nu particip la bâlciuri electorale, ci voi accepta doar dezbateri TV, unde va fi posibilă abordarea serioasă a problemelor orașului cu un candidat de dreapta care este vizibil în sondajele sociologice, fie Andrei Năstase, fie Silvia Radu, dacă nu se vor teme de asemenea confruntări directe”, a scris Ion Ceban.

Mihaela Rotari

Share