Detalii despre vizita Maiei Sandu la Bruxelles

Detalii despre vizita Maiei Sandu la Bruxelles

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu va efectua în zilele de 18-19 ianuarie 2020 o vizită oficială la Bruxelles. În cadrul acesteia, Sandu va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat al Președinției Republicii Moldova, Sandu va discuta cu Charles Michel, Președinte al Consiliului European; cu Ursula Von Der Leyen, Președinta Comisiei Europene; Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene; Johannes Hahn, Comisar European pentru Budget și Administrație; Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție, Olivér Várhelyi, Comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.

De asemenea, Președintele Maia Sandu se va întâlni cu Alexander De Croo, Prim-ministru al Regatului Belgiei, cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei și cu David Maria Sassoli, Președinte al Parlamentului European.

Din delegația oficială care va merge la Bruxelles fac parte Președintele Maia Sandu, Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Cristina Pendea

Share