Detalii despre Târgul de Crăciun organizat de Guvern

Detalii despre Târgul de Crăciun organizat de Guvern

Târgul  de Crăciun, organizat de Guvern, va fi lansat oficial pe data de 24 decembrie, la ora 18:00, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”. Potrivit Ministerului Culturii, la deschiderea Târgului vor participa Președintele Maia Sandu, Premierul Natalia Gavrilița, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, informează OFICIAL.

„Sărbătorile prevăd mai multe componente, una dintre care este povestea de iarnă ediția a doua. Povestea de iarnă se va concentra pe buna dispoziție și bucuriile aduse copiilor de la casele de copii, centrele de plasament și azilurile de bătrâni. Ideea acestor sărbători constă în invitarea artiștilor din teritoriu să evolueze aici pe scenele de la Chișinău, iar artiștii de la Chișinău să plece în teritorii în susținerea acestor concerte”, a declarat Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui, Programul manifestărilor este un organism viu și poate suferi modificări, iar conform prevederilor, manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă vor avea loc până pe data de 9 ianuarie 2022.

„Drumețiile vor prevedea și manifestații care vor avea loc după data de 9 ianuarie, pe data de 10 ianuarie va fi un concert la Bălți și pe 14 ianuarie se prevede un concert la Soroca. Aici se va pune punct sărbătorilor de iarnă organizate de Guvern și Ministerul Culturii”, a precizat ministrul.

Totodată, el a spus că, în cadrul Târgului de Crăciun vor exista 22 de căsuțe care vor fi puse la dispoziția agenților economici, meșterilor populari, producătorilor locali, unde oamenii vor putea să procure lucruri făcute de meșterii populari și să guste din deliciile bucătăriei naționale.

De asemenea, toții vizitatorii sunt îndemnați să respecte la maxim toate regulile COVID-19: „Vom asigura ca toți cei care primesc musafiri să aibă dovada vaccinării, nu și pentru vizitatorii care vor veni. La moment situația este una prielnică, suntem în cod verde, dar trebuie să fim vigilenți”, susține Prodan.

Cristina Jicol

Share