Detalii despre o nouă ședință a Parlamentului

Detalii despre o nouă ședință a Parlamentului

Până la sfârşitul săptămânii curente ar putea fi făcute publice primele rezultate ale negocierilor privind formarea noii coaliţii de guvernare, susţin unii reprezentanţi ai celor trei partide pro-europene.

Primele rezultate ale negocierilor ar putea să apară săptămâna curentă, când ar putea fi convocată şi o şedinţă a Parlamentului, a declarat vicepreşedintele Partidului Democrat, Sergiu Sârbu. El a precizat că în prezent discuţiile sunt purtate de liderii celor trei formaţiuni.

Până când nu o să avem unele decizii sau rezultate, nu putem să avem şedinţă. Sperăm ca în câteva zile, dacă vom avea rezultate ale negocierilor, vom solicita imediat şi convocarea Parlamentului pentru că, în caz contrar, nu avem ce discuta. Acum discuţiile se poartă între lideri şi sperăm foarte mult că vom avea în scurt timp un rezultat, a declarat Sergiu Sârbu.
Și vicepreşedintele PLDM, Iurie Ţap, susţine că în prezent se discută ultimele detalii şi şi-a exprimat speranţa că rezultatele negocierilor vor fi făcute publice în cel mai scurt timp.

”În principiu, sperăm şi noi să fie în cel mai scurt timp. Se pun ultimele accente. Se discută la toate nivelele. Toate părţile vor s-o facă în cel mai scurt timp. Aceasta este partea bună. Şi de aici vine şi convingerea mea că o să reuşim”, a menționat Iurie Ţap.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a subliniat necesitatea obţinerii unui acord calitativ, precizând că în această situaţie durata negocierilor este mai puţin importantă.

”Atunci când pregăteşti guvernarea pentru patru ani, 3 săptămâni, 5 săptămâni, chiar şi 8 săptămâni nu cred că este cea mai mare problemă. Contează cel mai mult ce se va reuşi a fi convenit, decis, ce se va face timp de patru ani. De aceea,e  mai bine să punem accentul pe calitate decât pe cantitate”, a declarat prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă.

Amintim că PLDM, PD şi PL și-au anunţat intenţia de a constitui o nouă coaliție imediat după alegerile parlamentare din 30  noiembrie, dar până acum nu s-a reuşit încă crearea acesteia.

Sursa: radiochisinau.md

 

Share