Despre perchezițiile efectuate la Partidul „ȘOR”. Dragalin: Mâine vom anunța rezultatele activităților de astăzi, care sunt încă în derulare

Despre perchezițiile efectuate la Partidul „ȘOR”. Dragalin: Mâine vom anunța rezultatele activităților de astăzi, care sunt încă în derulare

Veronica Dragalin, șef al Procuraturii Anticorupție (PA), astăzi, în cadrul unui briefing de presă, a oferit detalii despre perchezițiile desfășurate astăzi la organizațiile teritoriale ale Partidului „ȘOR”, informează OFICIAL. 

Ea a precizat că grupul de urmărire penală a continuat investigația pe mai multe căi în dosarul privind finanțarea ilegală a formațiunii sus-menționate.

Potrivit spuselor sale, au fost efectuate interceptări telefonice între cei care au distribuit bani, pe parcursul mai multor luni au fost identificate mai multe persoane responsabile de distribuirea de sume mari bani în teritoriu, procurorii au apelat și la tehnica de urmărire vizuală.

„E vorba de plată în numerar către persoane care au mers la protestele din fața Parlamentului și Președinției”, a spus oficialul, adăugând că, „în baza probelor, procurorii au identificat modalitatea de transmitere a banilor de către grupul criminal organizat către partid.”

Totodată, Veronica Dragalin a precizat că, începând cu ieri-seară, de la ora 23.00, o echipă de 3 procuri și mai mulți ofițeri ai Centrului Național Anticorupție au demarat o acțiune amplă de urmărire, dar și că „până acum au fost depistate 20 de pungi negre cu etichetă albă, cu cuvinte scrise de mână – denumiri de raioane”, estimând că ar fi vorba de 3,5 milioane lei.

Șefa PA a mai spus că au fost reținute 8 persoane.

„Mâine vom anunța rezultatele activităților de astăzi, care sunt încă în derulare.

Vom acționa întotdeauna în interesul cetățenilor. Avem datoria și obligația de a servi, poporul și justiția”, a conchis ea.

Share