Deputatul Vovc: Vom insista ca indemnizațiile să fie acordate medicilor pe durata stării pandemice

Deputatul Vovc: Vom insista ca indemnizațiile să fie acordate medicilor pe durata stării pandemice

Deputatul fracțiunii parlamentare Platforma Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc declară că va insista pentru ca medicii să primească în continuare indemnizația de 16 mii lei, dar și că va insista astfel încât componența Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică (CNSP) să fie modificată, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Liviu Vovc a declarat că oamenii sunt neîncrezători în mesajele transmise de Guvern cu privire la normele anti-COVID-19, iar motivul ar fi și campania electorală desfășurată în ultimele luni.

„Ultima decizie a Comisiei a fost publicată la 13 octombrie. Prin decizia din 28 septembrie, CNSP s-a spălat pe mâini. Conform Hotărârii, ei au decis să instituie stare de urgență separat pentru fiecare raion delegând responsabilitatea pentru fiecare raion. Cât privește indemnizațiile. Guvernul le-a amânat, apoi le-a introdus iar. Ministerul Finanțelor ne-a informat că, aceste indemnizații vor fi primite până în decembrie, conform legii. Vom insista ca aceste indemnizații să fie acordate medicilor pe durata stării pandemice”, a spus Liviu Vovc.

Totodată, deputatul a afirmat că este necesar ca în componența CNSP să se afle 50% specialiști în domeniu.

Cristina Parfeni

Share