Deputatul: Plahotniuc încearcă să dea jos Guvernul Chicu și să instaureze un alt Guvern, pentru a opri procesul penal în Moldova

Deputatul: Plahotniuc încearcă să dea jos Guvernul Chicu și să instaureze un alt Guvern, pentru a opri procesul penal în Moldova

Deputatul socialist, Bogdan Țîrdea și-a prezentat poziția cu privire la părăsirea de către unii deputați a fracțiunii Partidului Democrat, precum și cu referire la amânarea ședinței Curții de Apel în cadrul căreia trebuia să se pronunțe vizavi de mandatul de arest a lui Plahotniuc, care a fost emis pe 22 mai curent, informează OFICIAL.

„Vladimir Plahotniuc a decis să accelereze procesul de cumpărare a deputaților și de formare a unei noi majorități parlamentare, urmare a desfășurării vineri, 12 iunie, la New York, a unui proces de judecată în care va fi examinată cererea de atac a lui Plahotniuc împotriva deciziei Departamentului de Stat al SUA și a secretarului de stat american, Mark Pompeo, care l-au declarat persona non-grata și l-au acuzat de fapte de corupție. Plahotniuc mai desfășoară o tentativă de a se menține în libertate și de a nu pierde procesul de judecată din New York”, a precizat socialistul, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit deputatului, acum Vlad Plahotniuc depune eforturi, la Chișinău, de amânare la Curtea de Apel a examinării recursului privind mandatul de arest pe numele său, eliberat de prima instanță.

„Din aceste motive încearcă să dea jos Guvernul Chicu și să instaureze un alt Guvern, pentru a opri procesul penal în Moldova și decizia judecătorească de fi arestat, pentru a obține dovezi suplimentare în procesul penal care va avea loc vineri la New-York”, a spus Țîrdea.

În opinia deputatului, dacă Vlad Plahotniuc va pierde procesul la Curtea de Apel, evident că vineri el poate să piardă și procesul în SUA și, drept urmare, să fie extrădat în Republica Moldova.

Cristina Pendea

Share