Deputatul Marian: Modificările pe care le-am făcut la legislație au permis să avem acum un preț mai mic la carburanți

Deputatul Marian: Modificările pe care le-am făcut la legislație au permis să avem acum un preț mai mic la carburanți

Deputatul PAS, Radu Marian, spune că ajustarea la legea privind importul carburanților au permis ca țara noastră să aibă prețuri mai mici, care să urmeze cotațiile internaționale, informează OFICIAL.

Deputatul afirmă că prețurile la benzină și motorină au scăzut între timp.

„Pentru prima dată din februarie, prețul benzinei standard a coborât sub 24 lei/litru. Avem o scădere de aproape 10 lei la litru din iunie până acum. Asta înseamnă că o familie a economist în medie 500 lei la umplerea unui rezervor plin comparativ cu acea perioadă. Sunt sume mari de bani pe care toți șoferii le economisesc.

Prețul la motorină este și el în scădere. Dacă tendințele pe piața internațională se păstrează, aceasta va continua să scadă.

Cum am mai zis, fiind țară importatoare, prețurile la carburanți din țara noastră sunt dictate de evoluțiile internaționale. Modificările pe care le-am făcut la legislație au permis să avem acum un preț mai mic, care să urmeze fidel cotațiile internaționale. Dacă nu le făceam, oamenii erau să plătească astăzi semnificativ mai mult pentru combustibil”, spune Marian.

Share