Deputatul Marian: Dacă lăsăm afacerile să-și facă treaba, vom putea avea salarii, venituri bune și o economie performantă

Deputatul Marian: Dacă lăsăm afacerile să-și facă treaba, vom putea avea salarii, venituri bune și o economie performantă

Deputatul PAS, Radu Marian, spune că una din prioritățile guvernării în domeniul economiei este reducerea birocrației și a controalelor abuzive față de agenții economici, informează OFICIAL.

Radu Marian spune că, conform datelor oferite de la fisc, în perioada ianuarie-august 2023, numărul de controale inopinate (care nu sunt anunțate în prealabil) a scăzut cu 39% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut: de la 3 459 controale în 2022, la 2 113 în 2023.

„Scăderea numărului de controale a fost și mai dramatică începând cu luna mai a acestui an. În perioada mai-august 2023, numărul de controale inopinate a scăzut cu 93.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut – de la 2 108 controale în mai-august 2022 la dar 135 controale în perioada similară a acestui an.

Chiar și așa, încasările administrate de Fisc au crescut în acest an cu 14.5%. Mă bucur că instituțiile statului pot asigura încasarea impozitelor și în același timp să reducă dramatic numărul controalelor.

Vom continua să îmbunătățim condițiile pentru desfășurarea afacerii în Moldova și vom veni în Parlament cu mai multe modificări legislative care vor descuraja controalele abuzive din partea instituțiile statului. Doar dacă lăsăm afacerile să-și facă treaba, vom putea avea salarii, venituri bune și o economie performantă”, spune deputatul.

Share