Deputatul Elena Bodnarenco nu s-a prezentat la CNA. Iată motivul!

Deputatul Elena Bodnarenco nu s-a prezentat la CNA. Iată motivul!

Deputatul Elena Bodnarenco, citată repetat la Centrul Naţional Anticorupţie pentru a fi audiată, în calitate de martor, pe marginea unor declaraţii publice despre o presupusă tentativă de corupere, nu s-a prezentat astăzi la CNA. Motivul neprezentării este că s-ar afla într-o deplasare de serviciu.

Potrivit CNA, un consilier al doamnei deputat a comunicat ofiţerului de urmărire penală pe caz, că parlamentarul va reveni din deplasare abia pe 19 martie. Legiuitorul urma să fie audiată astăzi, 15 martie 2016, la sediul CNA.

Amintim că, Direcţia generală urmărire penală a CNA examinează, în ordinea prevăzută de art. 274 Cod de procedură penală, declaraţiile deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, membru al fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Elena Bodnarenco, făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

Din conţinutul acestor declaraţii rezultă faptul că un deputat din cadrul unui partid parlamentar i-ar fi propus bani şi funcţii pentru a o convinge să părăsească fracţiunea pe care o reprezintă. În acest sens, organul de urmărire penală are sarcina şi obligaţia de a identifica persoana care ar fi comis presupusa infracţiune; de a stabili timpul, locul şi modul de săvârşire a infracţiunii; cercul potenţialilor martori; de a identifica existenţa şi de a întreprinde măsuri pentru conservarea şi ridicarea posibilelor probe materiale (înregistrări audio sau video) care pot fi prezentate de martori sau ridicate de la locul în care s-ar fi produs infracţiunea.

Acţiunile pot fi efectuate doar după audierea în calitate de martor a  Elenei Bodnarenco care urmează să contribuie la stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Doina Secrieru

Share