Deputatul din România care a fost „interzis” în R.Moldova: Am fost lăsat de colegi pe aeroport…

Deputatul din România care a fost „interzis” în R.Moldova: Am fost lăsat de colegi pe aeroport…

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă atitudinea autorităților Republicii Moldova în cazul lui George Simion, președintele partidului și lider de grup în Parlamentul României, informează OFICIAL.

Simion a fost oprit vineri seară pe aeroportul din Chișinău, în timp ce încerca să intre în Republica Moldova alături de o delegație a Parlamentului de la București. El nu a fost lăsat în Republica Moldova din cauza unei interdicții primite în timpul mandatului lui Igor Dodon, sub motiv că ar atenta la statalitatea republicii de dincolo de Prut.

„Am primit interdicție de intrare în Republica Moldova, pentru că nu am putut accepta ideea că români ca noi pot fi părăsiți de frații lor din Patria-Mamă. Astăzi am fost lăsat în aeroportul unui stat inventat de Stalin, de către colegii mei din Parlamentul României. Sunt același om care a primit cu demnitate interdicția de intrare în urmă cu câțiva ani, doar că acum am în spate votul și sprijinul mai multor sute de mii de români. Nu am nicio teamă, știu de pe acum cine va câștiga în fața istoriei”, a declarat președintele AUR George Simion, ieri.

Potrivit AUR, George Simion a fost inclus pe lista delegației parlamentare a României care face în aceste zile deplasarea la Chișinău și nu a fost informat oficial, până la momentul formalităților vamale, cu privire la interzicerea intrării sale pe teritoriul Republicii Moldova.

Share