Deputatul Codreanu: Trebuie să muncim zi de zi pentru ca ReUnirea să treacă de la etapa de vis la cea de vis realizat

Deputatul Codreanu: Trebuie să muncim zi de zi pentru ca ReUnirea să treacă de la etapa de vis la cea de vis realizat

Duminică, 26 martie 2017, deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi cetăţean al celor două state româneşti, a participat alături de înalte feţe bisericeşti în cadrul unei acţiuni organizate în Chişinău, Republica Moldova, cu ocazia sărbătoririi celor 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, potrivit unui comunicat de presă.

Liderul unionist, deputatul Constantin Codreanu, a participat alături de un grup de preoţi de la Mitropolia Basarabiei la un Te Deum în memoria deputaţilor din Sfatul Ţării care au votat Unirea cu România.

„Curajul şi sacrificiul lor reprezintă un exemplu pentru noi cei care vrem să reedităm actul istoric din 1918. Trebuie să muncim zi de zi pentru ca ReUnirea să treacă de la etapa de vis la cea de vis realizat. Victoria simbolică din Parlamentul României privind declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România – ca zi de sărbătoare naţională, reprezintă unul dintre semnalele importante ale redeşteptării naţionale şi demonstrează interesul statului român pentru cel de-al doilea stat românesc! Trăiască România Mare!” a declarat deputatul Codreanu.

După Te Deum, deputatul PMP a participat la un marş al tricolorului dedicat, de asemenea, celor 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, urmând ca astăzi, 27 martie 2017, celebrarea acestei zile istorice să continue în cadrul a două evenimente importante organizate în Parlamentul României.

Doina Secrieru

Share