Deputatul Bolea intenționează să execute controlul asupra implementării legislației de protecție a mediului

Deputatul Bolea intenționează să execute controlul asupra implementării legislației de protecție a mediului

Deputatul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM, Vladimir Bolea susține că, în calitate de ales al poporului, intenționează să execute controlul asupra implementării legislației de protecție a mediului, informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Bolea a declarat că el consideră imperativă implicarea Parlamentului în promovarea implementării legislației de mediu.

„În special, în domeniul protecției resurselor de apă. Problema poluării și insuficienței de apă este considerată o problemă ecologică prioritară a RM. Fără resurse de apă calitative, în cantități suficiente, nu putem vorbi de o bunăstare a populației RM și despre o creștere economică. Legea apelor care a intrat în vigoare în 2013, timp de 6 ani, nu a produs efecte semnificative în domeniul protecției și managementului resurselor de apă, aceste resurse fiind supuse degradării continuă”, a precizat deputatul.

Astfel, pentru a îmbunătăți protecția și managementul resurselor de apă, Vladimir Bolea a anunțat că planifică mai multe activități.

„Unu – să promovez alocarea surselor financiare din Fondul Ecologic Național pentru prevenirea poluării mediului ori pentru construcția sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare. Doi – să execut controlul asupra implementării Legii apelor și al Regulamentului privind cerințele de colectare, epurare și deversare a apelor uzate în sistemul de canalizare de apă pentru localitățile urbane și rurale. Să  promovez în acest sens epurarea și pre-epurarea apelor uzate industriale pentru asigurarea funcționării stațiilor de epurare ale apelor uzate municipale. Trei – intenționez să monitorizez activitatea Comisiei moldo-ucrainene pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Nistru. De asemenea, voi monitoriza procesul de negocieri a Acordului privind asigurarea funcționării nodului hidroenergetic nistrean pentru a contribui la obținerea debitelor scontate de apă, care să fie eliberate în regim normal de nodul Hidroenergetic Nistrean, pentru a asigura populația RM cu apă potabilă”, a adăugat deputatul.

Share