Deputații „Pro Moldova” au transformat în proiect de lege promisiunea privind simplificarea instituției prezidențiale

Deputații „Pro Moldova” au transformat în proiect de lege promisiunea privind simplificarea instituției prezidențiale

Grupul parlamentar „Pro Moldova” lansează, astăzi, cel de-al patrulea test al sincerității, transmite OFICIAL.

Potrivit deputatului Andrian Candu, de această dată, deputații „Pro Moldova” au transformat în proiect de lege promisiunea privind simplificarea instituției prezidențiale.

„Proiectul se referă la legea privind asigurarea activității Președinției R. Moldova și legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Modificările se referă la simplificarea a tot ce înseamnă consilieri și aparat al Președintelui prin faptul că structura aceasta va fi aprobată de Parlament. Președintele renunță la reședința de la Condrița și Holercani, la transportul special. SPPS trece din subordinea Președinției în subordinea Guvernului. De asemenea, Președintele nu va beneficia de pază timp de 4 ani după ce își încheie mandatul”, a spus Andrian Candu.

Deputatul a făcut apel la fracțiunile care au înaintat candidați la alegerile prezidențiale să convoace ședința Parlamentului pentru a vota această lege.

Amintim că, anterior, „Pro Moldova” a transformat în proiecte de lege promisiunile cu privire la pensia minimă, dezvoltarea infrastructurii satelor și protecția familiilor și copiilor.

Cristina Parfeni

Share