Deputații PDM au desfășurat o ședință cu miniștrii delegați. Ce au stabilit

Deputații PDM au desfășurat o ședință cu miniștrii delegați. Ce au stabilit

Deputații fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM) au desfășurat o ședință cu participarea miniștrilor delegați de PDM în Guvern. Deputații democrați și miniștrii au stabilit prioritățile pentru această săptămână, transmite OFICIAL.

Astfel, în cadrul ședinței s-a decis:

  • Chișinăul și Bruxelles-ul au convenit condițiile pentru împrumutul de 100 mln. euro din partea UE pentru atenuarea impactului COVID;
  • Republica Moldova este gata să primească și tranșa a doua din asistența macrofinanciară, pentru care au fost deja îndeplinite toate condiționalitățile;
  • La 1 iulie începe reparația drumurilor în cadrul proiectului Drumuri Bune, lansat în 2018 de PDM;
  • Comisia protecție socială continuă consultările privind situația legată de Covid-19. Medicii vor primi salarii mai mari din toamnă.

„Am convenit cu colegii din coaliție extinderea programului Prima Casă, lansat anterior de PDM, și pentru angajații structurilor de forță. Ne gândim și la agricultori, care au avut de suferit anul acesta, și venim cu inițiative și facilități pentru ei. Am discutat cu PSRM majorarea fondului de subvenționarea cu 100 mln. lei. Discutăm deja despre pregătirile pentru noul an școlar, întrucât Covid-19 ne “impune” să regândim procesul educațional. Deschidem sau nu grădinițele la mijlocul lui iulie? Analizăm cu atenție riscurile și provocările. Militarii se implică activ în lichidarea consecințelor intemperiilor; monitorizăm starea lor de sănătate. Chișinăul dezaprobă măsurile unilaterale ale Tiraspolului, care a instalat recent 37 posturi ilegale în regiune. Ținem mâna pe puls în acest dosar sensibil”, se spune într-un comunicat al PDM.

Cristina Parfeni

Share