Deputații PAS, despre un nou proiect de lege: „Îl înregistrăm astăzi”

Deputații PAS, despre un nou proiect de lege: „Îl înregistrăm astăzi”

Deputații fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul ACUM”, Lilian Carp și Galina Sajin anunță că, astăzi, va fi înregistrat un proiect de lege ce va spori transparența decizională a Parlamentului, informează OFICIAL

Sajin a oferit mai multe detalii. „Vom veni cu un proiect de lege, împreună cu colegul Lilian Carp, pentru modificarea Regulamentului Parlamentului. Această modificare prevede transparentizarea activității Parlamentului și anume: publicarea amendamentelor înregistrare de către deputați în secțiunile dedicate lor pe site-ul Parlamentului, publicarea întrebărilor și interpelărilor, cât și a răspunsurilor aferente, publicarea luărilor de cuvânt ale deputaților și declarațiilor făcute în Parlament”, a declarat deputatul.

În același timp, Sajin a ținut să precizeze. „La moment, site-ul Parlamentului nu permite accesarea acestui tip de informație, sunt doar amendamentele per general. Vrem să luăm exemplul țărilor europene”.

La rândul său, Carp a adăugat și alte modificări prevăzut în proiectul de lege: „să fie publicați și autorii amendamentelor, dar și autorii scrisorilor către Parlament”.

„Acest proiect de lege îl înregistrăm astăzi. Mai departe va intra în procedură legislativă”, a susținut Carp.

Mihaela Conovali

Share