Deputații Partidului „Șor” au cerut în Parlament pensii mai mari pentru cetățeni

Deputații Partidului „Șor” au cerut în Parlament pensii mai mari pentru cetățeni

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „Șor” au condamnat la ședința Legislativului, indexarea prea mică a pensiilor, propusă de Guvern și au cerut majorări ale pensiei pentru a le asigura pensionarilor condiții mai bune de trai. Aceasta se menționează într-un comunicat al Partidului Șor, informează OFICIAL. 

„Majoritatea parlamentară a votat joi în prima lectură controversatul proiect de lege care prevede modificarea formulei de calcul la indexarea pensiilor, în urma căreia pensiile vor crește mai puțin decât în conformitate cu prevederile actuale ale legii. Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” au criticat legea, cerând majorarea semnificativă a pensiilor”, mai adaugă sursa citată.

„Pensionarii așteaptă nu aceste câteva procente. Dacă luăm inflația, creșterea prețurilor în comparație cu majorarea propusă, aceasta nu asigură în niciun mod calitatea vieții cetățenilor. Acest proiect nu poate fi adoptat de Parlament în conformitate cu cifrele care se propun”, a declarat deputata Reghina Apostolova.

Apostolova a mai menționat că și modul de calcul a minimului de existență pentru pensionari, care în prezent este de aproximativ 1725 de lei nu este corect, în realitate el fiind mult mai mare.

„Partidul Politic „ȘOR” a criticat dur ultimele inițiative ale Guvernului privind indexarea prea mică a pensiilor, dar și prevederile care nu asigură o claritate în privința indemnizațiilor unice pe care le promite Guvernul, existând riscul ca acestea să fie minime și să fie alocate doar în scopuri electorale. Săptămâna trecută Partidul Politic „ȘOR” a sprijinit organizarea unor proteste masive în toată țara împotriva bătăii de joc față de pensionari. De asemenea, deputații Partidului „ȘOR” au propus de nenumărate ori majorarea semnificativă a pensiilor, dar inițiativele sale sunt respinse de majoritatea parlamentară”, se mai arată în același comunicat al partidului.

Doina Secrieru

Share