Deputații, în ședință! Iată ce subiecte sunt pe ordinea de zi!

UPDATE 11.03: După ce l-au dezbătut, deputații au susținut proiectul de lege în prima lectură, prezentat de socialistul Vasile Bolea, cu privire la re-subordonarea Serviciului Informații și Securitate de la Parlament la Președinte.

UPDATE 10.30: Deputații au analizat proiectul Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS), trimis de Președintele Igor Dodon la reexaminare. Acesta prevede ca SPPS să treacă în subordinea Președintelui. Igor Dodon a avut o singură obiecție și viza intrarea în vigoare. Proiectul a fost susținut cu 61 de voturi.

10.18: PDM a solicitat includerea pe ordinea de zi a unui proiect cu privire la instituirea unei Comisii de anchetă care va investiga finanțarea externă a unor partide, având în vedere unele probe apărute în presă. Totuși, pentru includerea în ordinea de zi au votat doar 26 de deputați.

10.20: Democrații au solicitat retragerea a cinci proiecte de pe ordinea de zi. Speakerul Zinaida Greceanîi a precizat că, acest lucru nu este regulamentar. Motivul pentru care PDM a solicitat acest lucru a fost că nu au fost făcute publice și ei nu au reușit să le examineze.

UPDATE 10.08: Șeful fracțiunii PDM, Pavel Filip, a anunțat că, democrații au decis că vicepreședinte al fracțiunii va fi Dumitru Diacov, secretar – Sergiu Sîrbu, dar și au delegat în Biroul Permanent pe Pavel Filip și Sergiu Sîrbu.

Deputații s-au întrunit, astăzi, într-o nouă ședință a Parlamentului Republicii Moldova, informează OFICIAL.

 Biroul permanent a decis ca ordinea de zi să fie formată din 6 subiecte și anume: stabilirea datei alegerilor locale generale; modificări ale Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat; modificarea articolului 20 din Codul Electoral, în lectura a doua; constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale; constituirea Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice, începând cu anul 2013; modificarea proiectelor de hotărâri privind înființarea comisiilor permanente ale Parlamentului și componența lor numerică.

De menționat că, la ședință participă 88 de deputați.

De menționat că, la ședință nu participă Ion Groza, care e în concediu medical, Victor Bologan, Ion Leucă, Vladimir Plahotniuc, Constantin Botnari, Andrian Candu și deputații din fracțiunea Partidului Șor.

Andriana Cheptine

Share