Deputații Dan Perciun și Tatiana Cunețchi au participat la evenimentul de consultare a proiectului Strategiei naționale de sănătate 2022-2031

Deputații Dan Perciun și Tatiana Cunețchi au participat la evenimentul de consultare a proiectului Strategiei naționale de sănătate 2022-2031

Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, și președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, au participat la evenimentul de consultare a proiectului Strategiei naționale de sănătate 2022-2031.

Președintele comisiei parlamentare de specialitate  a accentuat importanța documentului propus spre discuții pentru reformarea, dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate.

„Este un document, care trebuie să ofere viziune, pentru a cunoaște direcția în care mergem. Mi-aș dor ca această strategie să nu se prăfuiască pe rafturile ministerului, dar să fie un steag, un laitmotiv pentru sistem și pentru societate. Viziunea trebuie să fie cunoscută de toți oamenii care activează în domeniu”, a declarat Dan Perciun.

Proiectul Strategiei naționale de sănătate indică direcțiile de dezvoltare ale sistemului de sănătate pentru următorii zece ani și este centrat pe drepturile și calitatea vieții fiecărei persoane. Documentul a fost consultat cu experți naționali și internaționali și se bazează pe mai multe componente, care vizează guvernarea sistemului de sănătate, resursele umane, finanțarea domeniului, prestarea serviciilor, medicamente și dispozitive medicale, dar și sănătatea publică.

Share