Deputații Blocului ACUM, Platforma „Demnitate și Adevăr” vor organiza consultări publice pe marginea proiectului de lege „Magnitsky”

Deputații Blocului ACUM, Platforma „Demnitate și Adevăr” vor organiza consultări publice pe marginea proiectului de lege „Magnitsky”

Deputații Blocului ACUM, Platforma „Demnitate și Adevăr” vor organiza, astăzi, la Parlament, consultări publice pe marginea proiectului de lege „Magnitsky”, înregistrat în Parlament, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul și vicepreședintele Platformei „DA”, Igor Munteanu, afirmă că este important ca Legea să fie adoptată de Parlament pentru a alinia țara la standardele internaționale.

„Proiectul este unicul vehicul legislativ care poate accelera anchetarea fraudei miliardului, aliniind RM la Global Accountability Act. Prin această lege, Republica Moldova poate impune sancțiuni personale celor care comit încălcări grave ale drepturilor omului. Legea va permite blocarea accesului la sistemul financiar-bancar pentru persoanele implicate în mari fraude bancare, grave încălcări ale drepturilor omului şi alte infracțiuni severe, conducând la interzicerea aflării lor pe teritoriul Republicii Moldova, confiscarea proprietăților și a bunurilor provenite din bani fraudați. Platforma DA consideră că, urmând exemplul altor țări în care s-au adoptat deja modificări de lege privind sancțiuni pentru activități de spălare a banilor, Republica Moldova trebuie să adopte legislația Magnitsky, pentru a oferi o dovadă în plus că are un Parlament legitim, că are deputați care servesc legii și nu infractorilor”, a spus Igor Munteanu.

Cristina Parfeni

Share