Deputata Violeta Ivanov – realesă într-o funcție importantă

Deputata Violeta Ivanov – realesă într-o funcție importantă

Președinta Comisiei administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice a Parlamentului Republicii Moldova, membru al delegației parlamentare la Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (AIP CSI), Violeta Ivanov a fost realeasă pentru un nou mandat la conducerea Comisiei AIP CSI pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie, potrivit unui comunicat de presă.
Cu acest prilej, Violeta Ivanov a mulțumit colegilor din cadrul Comisiei AIP CSI pentru susținere, subliniind importanța colaborării interparlamentare în domeniul protecției mediului înconjurător, promovării economiei ecologice în statele membre ale CSI, inclusiv în agricultură.
Potrivit ordinii de zi, în cadrul ședinței Comisiei AIP CSI pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie care a avut loc astăzi, 24 noiembrie 2016, la sediul Adunării Interparlamentare a CSI la Sankt-Petersburg, Federația Rusă, au fost discutate aspecte legislative privind cultura și educația ecologică, identificarea, înregistrarea, trasabilitatea animalelor și produselor alimentare de origine animală, redacția nouă a codului forestier, unele recomandări privind organizarea monitoringului agricol al statelor CSI prin sistemul comun de satelit.
De asemenea, a fost discutat proiectul Acordului interstatal despre constituirea Sistemului informațional integrat al statelor membre ale CSI pentru protecția de biohazarde. La fel, Comisia a analizat propunerile și subiectele pentru dezbateri în cadrul celui de-al VIII-lea Congres ecologic internațional de la Neva, ce va avea loc anul viitor.
Doina secrieru
Share