Deputata Glavan așteaptă o investigație din partea Procuraturii cu privire la ANSP

Deputata Glavan așteaptă o investigație din partea Procuraturii cu privire la ANSP

Deputata Grupului parlamentar „Pro Moldova” și ex-ministra Sănătății, Ruxanda Glavan solicită Procuraturii Generale o investigație corectă cu privire la o sesizare din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP).

„Am decis să anunț continuitatea sesizării mele, de la începutul lunii mai, către Procuratură cu privire la o altă ilegalitate descoperită de mine în cadrul ANSP. La începutul lunii mai, am sesizat printr-o postare și am atașat o poză cu un set de halate chirurgicale, care au fost distribuite inspectorilor din cadrul Centrului de Sănătate Publică Chișinău, halate care aveau termen de valabilitate expirat din decembrie 2016”, a spus Glavan, în cadrul unei conferințe de presă.

„Am făcut o sesizare la Procuratură, aceasta mi-a dat un răspuns prin care îmi solicită precizări. Am pregătit răspunsul la solicitările de precizări. Ulterior publicării de către mine a acestor informații, cunosc că aceste seturi au fost strânse de la angajați. Suplimentar la aceasta, îi comunic domnului Procuror că, Curtea de Conturi în aprilie 2019 în raportul său a vorbit despre existența stocurilor de halate expirate. Este o dovadă suplimentară a faptului că, deși conducerea ANSP cunoștea foarte bine despre existența acestora, a dat dovadă de neglijență și indiferență totală, și peste un an le-a pus la dispoziție inspectorilor, care au însărcinarea să efectueze controale și să lucreze în focare în halate cu termenul expirat”, a adăugat deputata.

„Toate acestea vor fi, astăzi, expediate de către mine la Procuratură și aștept o investigație corectă”, a conchis Glavan.

Mihaela Conovali

Share