Deputat: Sperăm ca până la Summitul de la Riga, să avem ratificarea completă a acordului

Deputat: Sperăm ca până la Summitul de la Riga, să avem ratificarea completă a acordului

Pe 16 martie, la Bruxelles, Centrul de Studii Europene „Wilfried Martens” a organizat un eveniment cu genericul „Moldova 2015: merge spre Vest?”, la care au participat reprezentanți ai Partidului Popular European, think-tank-urilor și instituțiilor europene.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost reprezentat la eveniment de deputatul Mihaela Spătaru, prim-vicepreședintele TLDM. În calitate de speakeri au fost prezenți europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, şi șeful echipei pentru relațiile cu Republica Moldova în cadrul European External Action Service, Rudie Filon. Discuția a fost moderată de Roland Freudenstein, vicedirectorul Martens Centre.

Mihaela Spătaru a menționat în discursul său că actuala guvernare are determinarea clară de a implementa Agenda de asociere, a specificat rolul Partidului Liberal Democrat din Moldova în procesul de integrare europeană a țării, precum şi pașii ce urmează a fi întreprinşi în următorii 2 ani.

„Acum 5 ani, când am constituit prima Alianță pentru Integrare Europeană, în frunte cu președintele PLDM și prim-ministrul Vlad Filat, Moldova și-a trasat obiective ambițioase. Având determinarea necesară în interiorul țării și suportul partenerilor europeni, am reușit să avem astăzi Regim Liberalizat de Vize cu Uniunea Europeană și să semnăm Acordul de Asociere cu UE, incluzând Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. Sperăm ca până la Summitul de la Riga, să avem ratificarea completă a acordului”, a menționat Spătaru.

Participanții la eveniment au fost interesați de procesul de integrare europeană a țării, promovarea reformelor, problema transnistreană, asigurarea securităţii informaționale etc. Ei și-au arătat susținerea pentru guvernul pro-european de la Chişinău şi continuarea cursului de integrare în UE.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului „Food for Thought”, organizat de Centrul de Studii Europene „Wilfried Martens”, la care se discută subiecte importante la nivel european și la care sunt invitați lunar politicieni și experți.

Mihaela Rotari

Share