Deputat: „Să ne fi lăsat chiar de capul nostru Plahotniuc? Nu cred!”

Deputat: „Să ne fi lăsat chiar de capul nostru Plahotniuc? Nu cred!”

Deputatul blocului ACUM, Maria Ciobanu, în cadrul unei postări pe Facebook, s-a referit la retragerea lui Vlad Plahotniuc în acest moment – atât din țară, cât și de la șefia Partidului Democrat din Moldova (PDM), informează OFICIAL.

„Să ne fi lăsat chiar de capul nostru Plahotniuc? Nu cred! El a învestit prea mulți bani în PDM, ca să se lase păgubaș. Rezultatele alegerilor parlamentare au fost un șoc pentru el. A experimentat un nou sistem de vot, permisibil pentru orice fraudă. I-a dat libertate deplină lui Shor! Și-a găsit și niște candidați „independenți”. Întreaga resursă administrativă a lucrat pentru PD, primarii făcând agitație electorală chiar în secțiile de votare până la închiderea lor. Fruntașii PDM erau siguri că vor avea dacă nu 51 de mandate, atunci aproape 50. Nimic nu a ajutat să-și realizeze visul. Încercările sale disperate de a formaliza o majoritate parlamentară cu ACUM sau PSRM l-au îmbolnăvit, la propriu. Nu avea altă ieșire decât alegerile anticipate, deși era conștient de faptul că oricum nu se va putea alege cu o majoritate de voturi. Spectacolul sinistru cu păsările aruncate în mod barbar peste gardul Președinției a încheiat nebunia de care era cuprins Al Capone de Grozești”, a scris Ciobanu.

Prin urmare, deputatul s-a referit și la alte detalii. „Eu cred că Plahotniuc a pus cruce pe PDM și va căuta să finanțeze alte partide politice. Doar că nu prea îi merge nici aici. A susținut financiar mai mulți ani unele partide, declarate unioniste, apoi a „născut” partidul lui Mihai Godea, care era mort din fașă… Nu a avut mai mult noroc nici cu partidul lui Iurie Leancă. După un respiro, dacă nu va fi tras la răspundere penală pentru crime grave împotriva statului, ne putem aștepta la apariția cu surle și tobe pe scena politică a unui nou partid politic, controlat din umbră de Plahotniuc”, a conchis Ciobanu.

Doina Secrieru

Share