Deputat privind noua tulpină din Marea Britanie: Cazurile noi sunt în creștere agravantă, în același timp ai noștri relaxează restricțiile

Deputat privind noua tulpină din Marea Britanie: Cazurile noi sunt în creștere agravantă, în același timp ai noștri relaxează restricțiile

„Primul caz de noua tulpină din Marea Britanie raportat în România. Pacienta declară că nu a călătorit, respectiv constatăm că mai sunt și alții. Între timp o Comisie Națională Extraordinară în Sănătate Publică din Moldova autorizează zborurile din Marea Britanie”, susține deputatul Platformei DA, Liviu Vovc.

„Această comisie nu avea mari experți în componență nici până acum, dar acum în general e catastrofă. Președinte interimar, vicepreședinte interimar, secretar interimar și nici unul nu au tangență cu epidemiologia. Amintesc că Moldova nu are capacitatea în a depista noua tulpină, iar din 25 decembrie sunt deja peste 10 cazuri de import din această țară”, mai declară parlamentarul.

„Izolarea? Ar fi fost o soluție dacă ar fi fost monitorizată. Dar avem un Ministru de Interne care nu a putut administra situația când era plenipotențiar, nu mai zic de acum când e doar interimar. Marea Britanie a declarat lock down, iar cazurile noi sunt în creștere agravantă, în același timp ai noștri relaxează restricțiile. De la ei nici nu ai ce solicita…”, comunică Vovc.

La fel, el amintește că în decembrie urma în Parlament să fie votată o lege a Platformei DA prin care să fie incluse în comisie specialiști în domeniu. „Legea nu a ajuns să fie votată căci socialiștii s-au grăbit să închidă sesiunea. Iar acum avem ce avem, dar ar fi fost bine să avem oameni profesioniști care să gestioneze combaterea pandemiei. Aveți grijă de voi. Cei care ar trebui să acționeze, pur și simplu nu au capacități”.

Doina Secrieru

Share