Deputat: Președintele e o figură politică cu competențe limitate și îmi e ciudat să ascult în fiecare zi că: Eu voi opri corupția!

Deputat: Președintele e o figură politică cu competențe limitate și îmi e ciudat să ascult în fiecare zi că: Eu voi opri corupția!

„Politică, prezidențiale?! În societate mai des vorbim despre cine să fie viitorul președinte, decât despre criza în care ne aflăm. Am discutat și ne-am certat mai des despre modificările care avantajează anumite partide, decât despre modificările care ar securiza viața și sănătatea oamenilor”, spune deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, informează OFICIAL.

În același timp, el comunică: „Spuneți-mi vă rog! Președintele poate mări pensiile și salariile? Poate președintele pune la închisoare corupții? Lecuiește prin atingere oamenii de cancer, covid-19 sau lovind cu pumnul în masă cheamă ploaia? Președintele e o figură politică cu competențe limitate și îmi e ciudat să ascult în fiecare zi că: Eu sunt cel mai frumos! Eu merit mai mult! Eu voi opri corupția! Eu voi crea locuri de muncă, Eu, eu, eu! Îmi e ciudat să ascult mesaje apocaliptice, pentru că există viață, acțiuni și evenimente și după alegeri”.

„Am fost și sunt un adept al unității. Unitatea a fost compromisă ca și multe alte slogane. Compromisă de interese și este folosită ca și demersurile, plângerile cu sens și fără. Dacă de 10 ori strigi că vine lupul după oi fără temei, s-ar putea să nu te mai creadă nimeni când pericolul cu adevărat va veni. Societatea noastră, sistemul, organele, oamenii de rând au devenit indiferenți la crime, furturi sau scandaluri sociale. Ceea ce va defini aceste două luni enorm de complicate e populismul, minciuna și fățărnicia. Nu-i nimic mai atrăgător decât o poveste. Nu-i nimic mai puternic decât o vorbă convingătoare, o vorbă în care să vrei să crezi și să fii parte. Toți candidații sunt oameni, cu avantaje și neajunsuri. Neoameni îi face încrederea noastră oarbă”, adaugă Plîngău.

„Între timp, avem 626 de cazuri noi de covid. Ce mai contează sănătatea oamenilor, faptul că agricultorii, transportatorii, unii antreprenori protestează? De ce ar conta criza sanitară și economică, dacă va veni un Președinte nou sau vechi care le va rezolva pe toate?”, a conchis parlamentarul.

Mihaela Rotari

Share