Deputat PLDM: “Așa s-au înțeles, dar au procedat…”

Deputat PLDM: “Așa s-au înțeles, dar au procedat…”

Deputatul liberal-democrat Iurie Țap și-a exprimat poziția referitor la evenimentele recente și, totodată, a povestit mai multe detalii despre înțelegerea Alianței pentru ședința Parlamentului din 15 octombrie, în care urma să-și dea demisia Procurorul general.

“” SINE IRA ET STUDIO ” ( fara ura si partinire )
Ridicarea imunitatii si retinerea pentru 72 de ore a Presedintelui PLDM dlui Vladimir Filat a trezit discutii aprinse. Este firesc acest lucru. Detasandu-ne de rolul de judecator ( este sau nu vinovat ) vom aborda subiectul prin prizma legalitatii, dar si intereselor…Astfel, vom constata, ca prevederile Regulamentului Parlamentului privind procedura de ridicare a imunitatii, prevazuta prin art. 95-97 au fost incalcate flagrant. Explicatia este mai mult decat simplista: urgenta anchetei. Acum cateva luni, in plenul Parlamentului, Procurorul General, dar si Seful CNA declarau transant: totul este clar si documentat. Doar politicul blocheaza !? E logic sa ne intrebam: de ce atunci Procurorul General, Seful CNA nu si-au facut datoria? Si mai mult. Neonorandu-si obligatiunile constitutionale ei sunt pasibili de sanctionare.
Dar sa revenim la urgenta si …interese. La sedinta fractiunii PLDM s-a decis de a convoca Adunarea generala a Aliantei in cadrul careia sa fie puse in discutie cerintele Platformei Civice DA, in special ce tineau de demisiile Procurorului General, Sefului CNA, altor demnitari. Partenerii de Alianta au tergiversat convocarea acestei sedinte pana in ultimul moment ( 14 octombrie, orele 18.00 ?! ). La sedinta fractiunii PLDM din 15 octombrie ( inainte de sedinta plenului ), Presedintele fractiunii ne-a informat despre intelegerea liderilor Aliantei. In cadrul sedintei plenului urma sa-si prezinte demisia Procurorul General, ulterior, etapizat, sa se decida asupra celorlalte institutii. ASA S-AU INTELES ! DAR AU PROCEDAT CONFORM…INTERESELOR.
INTERESUL ESTE DE A-SI PASTRA CONTROLUL ASUPRA PROCURATURII, CNA-ULUI… DE A FACE IN CONTINUARE JUSTITIE SELECTIVA !!!
Si iarasi despre legalitate. Da, toti cei care au comis ilegalitati trebuie sa fie sanctionati. DAR ABSOLUT TOTI !!!
Si foarte important: DREPTATEA TREBUIE SA FIE FACUTA DE O JUSTITIE INDEPENDENTA !!! SI NU DE CEA CAPTIVA !!!
PENTRU ACEASTA OPTAM SI VOM FACE TOTUL INTRU REVENIREA LA NORMALITATE !!!”, a menționat Țap pe o rețea de socializare.

Maria Roșca

Share