Deputat: Pentru fracțiunea noastră a fost un mandat dur

Președintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Tudor Deliu, în cadrul unei declarații de presă, după ce a părăsit ședința Parlamentului, a comunicat despre activitatea fracțiunii, la final de mandat, în actualul Parlament, informează Oficial.

„Pentru fracțiunea noastră a fost un mandat dur, dar am rezistat. Noi, cei care am rămas, am luptat cu toată forța, pentru a scoate la iveală nelegiuirile ce s-au întâmplat în Parlament. S-au ratat multe proiecte bune și importante și s-a votat doar la comandă. Fracțiunea noastră a înregistrat multe proiecte vitale, cum ar fi înlocuirea limbii moldovenești, care nu a fost susținută de actuala Guvernare”, a precizat el.

În același timp, Deliu a efectuat o retrospectivă a legislaturii. „Am asistat la cel mai rușinos traseism politic, exact ca la piață. Dacă facem o retrospectivă a acestei legislaturi, identificăm atâtea lucruri oribile: învestirea Guvernului în timpul nopții, au compromis definitiv relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, ne-au dus la coada clasamentelor etc. Am avut cele mai critice rezoluții din partea organismelor europene, situația este clară. Cât de repede se poate prăbuși un stat, atunci când este condus de oameni mici și fără viziune. Bomboana de pe colivă este votul mixt. Comisia de la Veneția, cred că, va înscrie modelul de vot mixt din Republica Moldova într-un registru al rușinii. Când ești nesigur, frustrat și fricos, utilizezi toate mijloacele”, a comunicat președintele PLDM.

Totodată, Deliu s-a referit la importanța alegerilor parlamentare. „La alegerile care se apropie, avem șansa reală să ne revendicăm statul. Trebuie să găsim noi forțe de a ne ridica victorioși. Altfel nu vom avea nici o justificare pentru generația tânără care pleacă masiv”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share