Deputat PD: „Moldovenii au obosit de proteste”

Deputat PD: „Moldovenii au obosit de proteste”

Deputatul Partidului Democrat (PD), Eugeniu Nichiforciuc, susține că protestele organizate împotriva schimbării sistemului electoral „au fost organizate de un grup de politicieni, care deja se văd în plină campanie electorală”, însă, susține el „este dreptul fiecăruia să-și exprime în public viziunile și convingerile”.

În cadrul unui interviu acordat pentru www.oficial.md , Eugeniu Nichiforciuc a vorbit despre scopul protestelor împotriva schimbării sistemului de vot mixt, dar și despre „faptul că schimbarea sistemului electoral este dorită de aproape două treimi din cetățeni”.

„În primul rând, vreau să atrag atenția că protestele la care faceți referire au fost organizate de un grup de politicieni, care deja se văd în plină campanie electorală și toate acțiunile lor trebuie să fie tratate ca atare. Pe de altă parte, este dreptul fiecăruia să-și exprime în public viziunile și convingerile, să le promoveze și să le apere. Totuși, numărul celor veniți la chemarea liderilor unor partide de opoziție a fost mic. Acest lucru demonstrează că moldovenii au obosit de proteste de dragul liderilor. Cetățenii au văzut că mesajele promovate de acești lideri nu sunt consecvente, ba mai mult, deseori sunt confuze și se contrazic singuri”, a comunicat deputatul.

Prin urmare, Nichiforciuc a vorbit despre însemnătatea modificării sistemului electoral. „Ceea ce este însă cu adevărat important e faptul că schimbarea sistemului electoral este dorită de aproape două treimi din cetățeni. Iar organizarea următorului scrutin parlamentar în baza votului mixt, când jumătate dintre deputați sunt aleși pe liste, iar cealaltă – în circumscripții uninominale, este primul pas spre un sistem electoral în care cetățenii vor decide concret cine le va reprezenta interesele în Legislativ”, a conchis el.

Mihaela Conovali

 

Share