Deputat PAS: Ne vom concentra pe inițiative legislative care să excludă concursurile trucate

Deputat PAS: Ne vom concentra pe inițiative legislative care să excludă concursurile trucate

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), președintele Comisiei Parlamentare pentru Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass Media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, susține că au fost recepționate petiții și semnale cu referire la abuzurile comise de către membrii comisiilor de concurs pentru funcțiile manageriale din instituțiile de învățământ general.

„Acțiuni de mimare și trucare a concursurilor prin acordarea de punctaje nejustificate candidaților agreați și depunctarea candidaților nedoriți; promovarea candidaților pe bază de culoare politică, dar nu pe bază de competențe; intimidarea candidaților înainte de concursuri: persecutarea de către directorii proaspăt numiți în funcții a foștilor contracandidați, după concursuri, pentru a le face activitatea imposibilă și chiar pentru a-i face să plece din instituție etc.”, comunică deputatul.

În același timp, Liliana Nicolaescu-Onofrei a declarat: „Împreună cu colegii din comisia parlamentară și din minister, ne vom concentra pe inițiative legislative și de reglementare care să excludă concursurile trucate și să impună tragerea la răspundere a comisiilor aranjate. O analiză a vulnerabilităților care sunt prezente în reglementările actuale este deja făcută. Acei reprezentanți responsabili ai direcțiilor de învățământ care se fac vinovați de politizarea și trucarea concursurilor vor trebui să răspundă. Cei care se fac vinovați de hărțuirea colegilor – foști contracandidați, la fel, vor trebui să răspundă”.

Mihaela Rotari

Share