Deputat PAS, despre examinarea cererilor de la Procuratură: Există riscul ca aceste persoane să fugă din țară

Deputat PAS, despre examinarea cererilor de la Procuratură: Există riscul ca aceste persoane să fugă din țară

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, în cadrul unor declarații de presă din timpul ședinței Parlamentului Republicii Moldova, a declarat că dacă se amână examinarea cererilor de astăzi din partea Procuraturii, atunci există riscul ca deputații să fugă din țară sau să fie ascunse anumite probe, informează OFICIAL.

„Am văzut cu toții, astăzi, cum Procurorul General a solicitat ridicarea imunității și încuviințarea urmăririi penale a doi deputați. Este o cerere adresată Parlamentului Republicii Moldova. Am văzut că discuțiile în Parlament au fost în sensul în care examinarea de către Comisia juridică să aibă loc mâine și votul în Parlament – marți. Bine, acești termeni respectă în fond prevederile regulamentului Parlamentului, dar noi am avut anterior astfel de situații. În Parlamentul actual s-a ridicat imunitatea de mai multe ori și de fiecare dată examinarea cererilor avea loc în ziua în care era depusă cererea respectivă”, a spus Litvinenco.

Tot el a declarat că a fost un singur caz când examinarea unei astfel de cereri din partea Procurorului a fost amânată – de asemenea în cazul lui Jardan – având în vedere că dumnealui nu se afla în țară. „Atâta timp cât domnul Jardan nu este astăzi la ședința Parlamentului, cred că este judicios ca examinarea să fie amânată”, a precizat deputatul.

În cazul lui Denis Ulanov, Litvinenco a declarat: „Nu văd astfel de raționamente, ca examinarea să fie amânată pentru mâine. Dacă noi amânăm există anumite riscuri. Nu vreau să mă refer concret la una dintre persoanele căreia i se aduc învinuiri, dar este posibil ca o amânare a examinării de Parlament a acestor materiale să conducă la ascunderea probelor, între timp pot avea loc diverse negocieri, există riscul ca aceste persoane să fugă din țară”, a spus parlamentarul.

„Poziția respectivă o vom înainta către conducerea Parlamentului și plenul Parlamentului”, a conchis Litvinenco.

Mihaela Conovali

Share