Deputat: Partidul Socialiștilor este gata să fie alături de cetățeni la eventuale proteste, pentru a le apăra interesele

Deputat: Partidul Socialiștilor este gata să fie alături de cetățeni la eventuale proteste, pentru a le apăra interesele

Deputații socialiști Alla Darovannaia și Vladimir Odnostalco au susținut o conferință de presă, în cadrul căreia au vorbit despre „legea genocidului social”, făcând referire la inițiativa guvernării privind modificările la legea pensiilor, informează OFICIAL.

Darovannaia a spus că guvernarea actuală este una categoric anti socială și în 4 luni a generat un dezastru în țară, fiind provocate o serie de crize.

„Și uite că ieri au venit cu proiectul de majorare a vârstei de pensionare. Cetățenii au răsuflat ușurați când noi am micșorat vârsta – 57 pentru femei și 62 pentru bărbați. Noi știm care este speranța de viață în Republica Moldova. Chiar dacă pensia e mică, mai mulți cetățeni aveau speranță că vor avea măcar acest venit minim. Dar iată că se revine de la 1 ianuarie la acea trecere graduală a vârstei de pensionare”, a declarat ea.

Deputatul a mai spus că pensia anticipată – propusă de guvernare, este o formulă de care, de fapt, nu va beneficia nimeni.

„Atenționăm actualul regim de guvernare să asculte de nevoile cetățenilor și nu de cele cerute de așa-zișii parteneri externi”, a subliniat socialista.

Totodată, Darovannaia a spus că Partidul Socialiștilor este gata să fie alături de cetățeni la eventuale proteste, pentru a le apăra interesele.

Cristina Gurez

Share