Deputat: Obținerea cetățeniei României trebuie să reprezinte pentru noi un drept istoric de determinare națională

Deputat: Obținerea cetățeniei României trebuie să reprezinte pentru noi un drept istoric de determinare națională

În contextul perchezițiilor efectuate de Centrul Național Anticorupție (CNA) la sediul mai multor companii care ar pretinde taxe ilegale pentru facilitarea obținerii cetățeniei României, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Frunze, declară că este evident că tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova își doresc să obțină cetățenia României – în mod special în perioada de pandemie.

„Toți înțelegem că cetățenia României îți oferă o siguranță în ziua de mâine prin faptul că statul român este resposabil în raport cu cetătenii și văzut cu alți ochi în lumea civilizată. Cetățenia României trebuie obținută în mod legal și urgentarea procesului de obținere a cetățeniei trebuie să fie efectuată în strictă conformitate cu legislația din România”, declară Frunze.

În acest fel, parlamentarul anunță: „Având în considerație că în perioada de pandemie este mai complicat de procesat actele pentru obținerea cetățeniei României dar extrem de necesară pentru cetățenii Republicii Moldova, vom solicita autoritatilor statului român să examineze oportunitatea de-a suplini numărul de angajați pentru a procesa fără întârziere dosarele privind obținerea cetățeniei. Obținerea cetățeniei României trebuie să reprezinte pentru noi un drept istoric de determinare națională și nici cum un interes personal obținut prin complicitate la săvârșirea unor infracțiuni”, a conchis Petru Frunze.

Mihaela Rotari

Share