Deputat: O zi importantă pentru locuitorii celui de-al doilea municipiu din R. Moldova

Deputat: O zi importantă pentru locuitorii celui de-al doilea municipiu din R. Moldova

Deputatul fracțiunii ACUM Platforma DA, Arina Spătaru, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la importanța proiectului de lege privind statutul municipiului Bălți, informează OFICIAL.

În acest fel, Spătaru a declarat: „Astăzi este o zi importantă pentru locuitorii celui de-al doilea municipiu din Republica Moldova – pentru contribuabilii municipiului Bălți. La ședința Guvernului, astăzi, va fi decisă soarta proiectului de lege privind statutul municipiului, mai exact – soarta ambelor proiecte de lege – din 2 și 31 iulie 2019”.

Prin urmare, deputatul a mai spus că: „Noutatea-cheie este că, aceste proiecte de lege, deși au diferiți autori, nu vor mai avea articolele ce prevăd veniturile în bugetul municipal”.

Totodată, Spătaru a comunicat acțiunile ce vor fi întreprinse în acest sens. „Am decis să schimb strategia și să recurg cu un amendament la proiectul de lege 214 pentru modificarea legii 397/2003, autorii căreia sunt colegii mei din fracțiunea Platformei DA. Potrivit acestui proiect de lege, bugetul municipiului Bălți urma să crească cu 5 la sută, deci mai modest decât în proiectul de lege privind statului municipiului din 3 iulie 2019. Mă voi adresa, astăzi, Comisiei parlamentare de economie, buget și finanțe cu un amendament, astfel încât bugetul municipiului să se bucure nu de 45 la sută cum a fost până acum, dar cu 60 la sută”, a conchis deputatul.

Mihaela Conovali

Share