Deputat: Mare noroc avem că am scăpat de Dodon și trădătorii săi

Deputat: Mare noroc avem că am scăpat de Dodon și trădătorii săi

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, spune că mare noroc mai avem „că am scăpat la timp de Dodon și trădătorii săi”, informează OFICIAL. 

El spune că, cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, cu război la câteva zeci de kilometri de hotar și cu un Dodon la guvernare, avea să fie o catastrofă.

„Cu siguranță vasalul Rusiei Dodon avea să fie al doilea Lukashenko. Doar că mai slab.
⭕️ Spre deosebire de Lukashenko, Dodon ar fi executat întocmai ce i se zice. Lukashenko mai are și capacitatea să apere interesele țării sale. Capacitate pe care Dodon nu o are și nu a avut-o.
⭕️ Fiți siguri, deci, că la această etapă a războiului Moldova era un complice mai mare decât Belarusul.
⭕️ Fiți siguri că eram în acea companie rușinoasă la ONU, când lângă Rusia a votat doar Belarus, Korea de Nord, Siria și Eritrea. Iată compania selectă în care nimerea Moldova cu un Dodon la guvernare. Iată compania selectă a prietenilor Rusiei în care nimerea Moldova.
⭕️ Fiți siguri că aveam să fim complici la acest război criminal.
⭕️ Fiți siguri că socialiștii făceau exact ceea ce li se dicta din Moscova. Tot.
⭕️ Și pentru că noi, din opoziție, am fi fost nevoiți să recurgem la proteste pașnice, nu am nici un dubiu că se recurgea la intimidări, încălcarea dreptului la proteste, inclusiv suprimarea violentă a acestora.
⭕️ Și fix așa cum lumea civilizată a sancționat Belarusul, probabil ne sancționau și pe noi.
⭕️ Nu ne-am fi spălat de această rușine națională timp de generații. Dodon și socialiștii plecau, iar rușinea în care ne-ar fi băgat ar fi rămas în istorie pe totdeauna.

Tot asta nu în locul, ci suplimentar tuturor problemelor pe care deja le avem.

Fără trădători la guvernare respirăm ceva mai ușor, chiar dacă timpurile sunt complicate. Nu-i vedeți cum, chiar și până acum, se tem să spună lucrurilor pe nume? Că Rusia a început un război în Ucraina. Imaginați-vă să-i fi avut pe acești lași nevertebrați și trădători, la guvernare”, spune Alaiba.

Share