Deputat independent: Trebuie să găsim un compromis

Deputat independent: Trebuie să găsim un compromis

Deputatul independent, Alexandru Oleinic susține că, astăzi Legislativul mai întreprinde o încercare de a se aduna în plenul Parlamentului pentru a discuta un set întreg de legi, care vizează mai multe domenii social-economice afectate de criza în sănătate publică, economie, sfera socială, educație etc., dar, din păcate, unii deputați se plimbă pe coridoarele instituției și nu se prezintă la ședințe, informează OFICIAL.

„Cu părere de rău un șir de evenimente politice și-au lăsat amprenta asupra procesului legislativ, iar majoritatea actorilor politici încearcă să profite din plin de situația creată. Dar, într-un final, are de suferit cetățeanul, statul, în ansamblu. Da, Guvernul are multe lacune în gestionarea unor situații și trebuie să aibă curajul să răspundă pentru ele, inclusiv în plenul Parlamentului. Da, forul legislativ este organul suprem din stat, unde se adoptă toate legile și actele normative și nimeni nu are dreptul să-l submineze… Dar trebuie să găsim un compromis pentru că așteaptă decizii, care ar viza activitatea cotidiană medicii, agricultorii, militarii, funcționarii și alt categorii de cetățeni. Și pentru a face schimbarea trebuie să muncim în Parlament. Sunt un șir de proiecte de legi, tergiversarea adoptării cărora poate avea consecințe fatale pentru multe domenii. De exemplu, Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii privind piața produselor petroliere nr.461 din 30.07.2001, (art.4, 13), a fost înaintat în luna ianuarie curent, într-o situație social-economică, complet diferită de cea actuală. Și parcă s-a convenit la includerea în ordinea de zi, dar… iarăși jocurile politice tergiversează procesul…”, a scris Oleinic, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, o situație similară putem constata și cu adoptarea unei hotărâri a Parlamentului privind crearea unei Comisii speciale pentru elaborarea unui Program național de irigare a terenurilor agricole.

„”Țara arde” la propriu și figurat, agricultorii nu mai știu ce să întreprindă, iar o parte din deputați se plimbă prin coridoarele Legislativului ignorând sala de ședințe… Cred că a venit timpul când fiecare în parte trebuie să se determine – sau lucrăm pentru binele cetățeanului, lăsând la o parte interesele de partid, sau mergem în fața alegătorului care va determina cine merită să-l reprezinte în Parlament…”, a conchis Oleinic.

Andriana Cheptine

Share