Deputat: În condițiile unei crize profunde, inclusiv politice, doar un Cabinet de miniștri poate contribui la soluționarea problemelor

Deputat: În condițiile unei crize profunde, inclusiv politice, doar un Cabinet de miniștri poate contribui la soluționarea problemelor

Deputatul independent Alexandru Oleinic a semnat pentru inițiativa de a înainta candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova, informează OFICIAL.

„Este o decizie tehnică și nu una politică, deoarece consider că în condițiile unei situații de criză pe toate dimensiunile, nu ne putem permite luxul de a lăsa țara și cetățenii fără un Guvern cu drepturi depline, capabil să gestioneze eficient criza social-economică, cea din sănătatea publică, procesul de vaccinare, etc. Și aceasta chiar cu riscul să fiu criticat…”, a declarant politicianul.

Deputatul consideră că, „în condițiile unei crize profunde, inclusiv politice, prin care trece Republica Moldova, doar un Cabinet de miniștri tehnocrat și neangajat politic, format din profesioniști în domeniile gestionate, susținut de majoritatea partidelor parlamentare, poate contribui la soluționarea problemelor existente. Inclusiv, și în eventualitatea pregătirii unor alegeri anticipate, dacă va fi cazul”.

„Mai mult, în calitate de deputat independent, nu am nici o tangență cu jocurile politice ale unor partide și grupuri de interes, în special, ale celora care încearcă să folosească situația din țară și imaginea șefului statului pentru a-și majora reprezentativitatea formațiunii în forul legislativ…”, a subliniat Oleinic.

Cristina Gurez

Share