Deputat: Există o șansă ca noi să putem face față acestei pandemii

Deputat: Există o șansă ca noi să putem face față acestei pandemii

„Eu consider că trebuie să se ia decizii mai stricte pentru a putea cumva spune foarte clar: să termine cu marșurile pe care le-au avut în perioada campaniei electorale, să termine cu balurile prin diferite baruri unde se bea câte 50 de grame, să se termine cu datul hura și cu multe, multe altele, cu fel de fel de sărbători de Anul Nou, să nu deschidă OrheilLanduri și multe alte prostii pe care ar putea să le petreacă sau să aibă tentația de a le petrece în sărbătorile de iarnă. Și atunci există o șansă, în condițiile în care lumea oricum va sta acasă, deci va exista o șansă ca noi să putem face față acestei pandemii”, susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, informează OFICIAL.

Totodată, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, parlamentarul a spus: „De asta am și spus că este necesar să fie luate acele decizii care vor fi înaintate de specialiști în cadrul comisiei, ei acum deja au declarat că vor aduce tot mai mulți medici în această comisie”.

Despre o posibilă carantină, Carp a spus: „Practic, noi vedem că și în țările europene nu se impun aceste restricții. Mai degrabă ar trebui de impus restricții mai stricte în ceea ce privește transportul public. El ar trebui să meargă mai des, trebuie să fie polițiști care să reglementeze cumva numărul persoanelor care intră în transportul public, care este distanță dintre persoanele urcate în transport, dacă ele poartă sau nu mască etc. Deci, mai degrabă aș insista pe un control riguros asupra respectării distanței sociale și încă o dată repet: trebuie să fie făcut un studiu ca să vedem unde s-au îmbolnăvit cel mai multe persoane în ultima perioadă de timp”.

Doina Secrieru

Share