Deputat: „Dețin mai multe informații precum că unii funcționari ai statului…”

Deputat: „Dețin mai multe informații precum că unii funcționari ai statului…”

„Dețin mai multe informații precum că unii funcționari ai statului în mod special cei care sunt obligați să asigure controlul respectării restricțiilor impuse agenților economici in perioada de pandemie, oferă protecție contra cost diferitor categorii de agenți economici”, susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Petru Frunze.

„Taxa de protecție ar fi de la 200 euro la 2000 euro lunar. Dacă vor fi stabilite mai multe restricții, la unii agenți economici va crește taxa de protecție. Unii agenți economici respectă restricțiile și o parte din ei falimentează iar alții fac bani împreună cu funcționarii statului generând mai multe îmbolnăviri de Covid-19. Doar toți știm că activitatea discotecilor este stopată și la fel știm că o mare parte din ele funcționează. Cum este posibil acest lucru să fie fără a achita taxa de protecție?”, adaugă Frunze.

La fel, el spune că acest lucru este foarte grav, când restricțiile impuse pentru a salva vieți se transformă în metode de a distruge concurenții și a crește cazurile de corupție și șantaj. „Dacă nu se încetează acum, ulterior va fi grav, o parte din agenții economici își vor păstra în continuare sursa care le oferă protecție pentru a distruge concurenții și a nu achita impozite la stat”.

În acest context, parlamentarul adresa o interpelare la SIS, CNA, SPIA să intervină în forță pentru a curma aceste acțiuni.

Doina Secrieru

Share