Deputat, despre noul director SIS: „Are șansa să demonstreze o schimbare a stilului de comportament al acestei instituții”

Deputat, despre noul director SIS: „Are șansa să demonstreze o schimbare a stilului de comportament al acestei instituții”

Deputatul blocului ACUM din Parlamentul Republicii Moldova, Dumitru Alaiba susține că, în Serviciul de Informații și Securitate (SIS) „sunt și mulți oameni integri. Domnul Esaulenco are șansa să demonstreze o schimbare a stilului de comportament al acestei instituții”, informează OFICIAL.

„Am votat pentru numirea lui Alexandru Esaulenco în calitate de nou director al SIS. Impresii generale – profesionist și competent. Răspunsuri punctuale și clare, fără abateri politice. În SIS sunt și mulți oameni integri. Domnul Esaulenco are șansa să demonstreze o schimbare a stilului de comportament al acestei instituții, pentru că de lucru este foarte mult, iar acțiunile, nu vorbele și promisiunile trebuie să aibă valoare”, a scris pe Facebook, Alaiba.

Prin urmare, Alaiba s-a referit la sarcina deputaților. „Sarcina noastră din parlament – să asigurăm controlul parlamentar asupra activității SIS. Ne confruntăm multiple provocări de securitate – externe și interne. Știu că în SIS, în toată perioada asta, au fost oameni buni și cred că noul director SIS este unul din ei. Dar, cum am zis, acțiunile și rezultatele trebuie să vorbească de la sine, nu asigurări și nu promisiuni”, a conchis deputatul.

De menționat că, ieri, Parlamentul a numit un nou director al Serviciului de Informații și Securitate – Alexandr Esaulenco.

Mihaela Rotari

Share