Deputat, despre cum a apărut la ședința Parlamentului: „Credeți-mă, am costume, am cămăși… doar că nu am venit la concursuri de frumusețe”

Deputat, despre cum a apărut la ședința Parlamentului: „Credeți-mă, am costume, am cămăși… doar că nu am venit la concursuri de frumusețe”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, în cadrul unei postări pe Facebook, s-a referit la stilul vestimentar în care a apărut la ședința de ieri a Parlamentului.

Potrivit deputatului, comentariul vine în urma unui material din mass-media. „Majoritatea deputaților vin la parlament împopoțați mai ceva ca la nuntă, costumele lor costă zeci de pensii lunare. Și tot eu sunt de vină. Niciodată nu mi-a plăcut să port costum și cravată. Mă simt legat, încătușat. Cui îi place, treaba lui, dar eu toată viața am avut un port mai lejer. Acum cu parlamentul, a mai apărut un motiv. O altă parte din mine nu vrea să se îmbrace la costum ANUME ca să nu fiu ca ei. Pentru că un deputat rotunjor și rumeor, îmbrăcat la patru ace, este simbolul corupției și trândăviei în țara asta. Când voi simți că percepția oamenilor se schimba, mă voi îmbrăca și eu puțin altfel. Poate”, scrie parlamentarul.

photo_2020_07_21_08_12_38

„Credeți-mă, am costume (nu ieftine), am cămăși, doar că le port cu ocazii mai speciale decât să defilez în fața „aleșilor”. Parlamentul nu e nuntă. Noi aici am venit să dezbatem și să înfăptuim voința poporului, să facem legi bune, nu am venit la concursuri de frumusețe. Folos din costum dacă după ei pute și urma? Adevărul e că oricum încerc să vin la ședințe îmbrăcat ceva mai decent. Cămașă, pantaloni. O fac din stimă față de oamenii care mă văd, nu din mare grijă pentru „colegi” sau „dress-code”. Ieri, pur și simplu, a fost convocată ședința de urgență și am venit așa cum eram. Prieteni, la sfârșitul acestui „articol” sunteți întrebați dacă vă place dress-code-ul meu. Răspundeți vă rog NU, pentru că nici mie nu îmi place. Așa m-a prins „ședința de urgență”. Să fi vrut să fac un statement, veneam îmbrăcat în Metallica sau Iron Maiden”, a conchis Alaiba.

Doina Secrieru

sursa foto: bloknot-moldova.md

Share