Deputat cu privire la COVID-19: „Când ambulanța îți ia copilul mic de cinci luni…”

Deputat cu privire la COVID-19: „Când ambulanța îți ia copilul mic de cinci luni…”

„Când ambulanța îți ia copilul mic de cinci luni, simți cum ți se clatină lumea din jurul tău și apare gândul că ea s-ar putea prăbuși, în orice moment. Tot îl alungi, acest gând, el te mai lasă, dar nu pleacă definitiv și face cercuri în jurul tău asemeni unui rechin”. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate în Parlamentul Republicii Moldova, Dumitru Alaiba. 

„În această pandemie, cu toții simțim o mare recunoștință față de medici. Ei sunt cei care s-au sacrificat pentru a-i salva pe alții, ei sunt cei care nu au dormit nopțile pentru a avea grijă de alții. Mulțumirile și plecăciunile familiei noastre sunt adresate medicilor și personalului medical de la Spitalul Clinic Municipal De Copii „Valentin Ignatenco”, care au scos-o pe micuța noastră în afara pericolului. Vă mulțumim din suflet. Acum suntem toți bine, mergem spre recuperare și sper să rămână așa”, a mai precizat Alaiba.

„Dacă mai sunt din cei care mai văd COVIDul ca o glumă, nu glumiți. Aveți grijă de voi și păziți-i pe cei din jur. Și da, poate da complicații și la copii”, comunică parlamentarul.

Și doar vaccinarea în masă, susține Alaiba, ne poate proteja pe noi și pe cei din jurul nostru – familiile și prietenii noștri. „Cei mici și cei în vârstă. Nici cu asta nu glumiți și nu răspândiți falsuri și scepticism, vă rog. Din grijă de cei dragi din jurul nostru, vă rog să nu o faceți. Nu participați la dezinformare. Și asta salvează vieți. Alegeți să aveți încredere în știință, nu în conspirologi și părerologi de telegram”, a conchis deputatul.

Dumitru Alaiba a fost depistat pozitiv la Covid-19. Anunțul a fost făcut de către parlamentar, la 16 martie curent, pe pagina sa de Facebook.

Doina Secrieru

Share