Deputat: Cer Guvernului să fie revizuit programul de activitate al grădinițelor

Deputat: Cer Guvernului să fie revizuit programul de activitate al grădinițelor

„Din numele a sute de mii de părinți, cer Guvernului să fie revizuit programul de activitate al grădinițelor și timpul de aflare al copiilor în instituție astfel încât să fie în concordanță cu regimul de lucru al părinților”. Declarația a fost făcută de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman, în contextul adresării unui demers Prim-ministrului, informează OFICIAL.

Potrivit deputatei, „noul orar de la 8.30 până la 15.30, în loc să ușureze situația familiilor cu copii mici, o complică și mai tare. Majoritatea părinților lucrează câte 8 ore pe zi, fără a include ora pentru masă. Plus la aceasta mai e nevoie și de timp pentru a ajunge la serviciu și înapoi la grădiniță. Printr-un simplu calcul matematic înțelegem că părinții au nevoie de cel puțin 10 ore. Prin urmare aflarea copiilor în instituție nu mai mult de 5-7 ore pe zi este în dezacord cu regimul de lucru al acestora”.

„Nu știu cu cine au fost consultate noile Reglementări, dar precis nu cu părinții. Consider că guvernul nu avea dreptul să îi excludă din acest proces decizional, mai ales cu așa schimbări de program semnificative. Astfel, în câteva zile începe un adevărat calvar pentru părinți. Ați ignorat părinții și copiii timp de 6 luni și continuați să o faceți și din septembrie? Asta numai grijă nu poate fi numită!” – a conchis Gherman.

Cristina Gurez

Share