Deputat: Ce se întâmplă în Parlamentul RM este o mostră încă nestudiată a războiului hibrid

Deputat: Ce se întâmplă în Parlamentul RM este o mostră încă nestudiată a războiului hibrid

Ce se întâmplă în ultimul timp în Parlamentul RM este o mostră încă nestudiată a războiului hibrid pe care Rusia îl poartă împotriva noastră, a României şi a lumii occidentale. Declarația a fost făcută de deputatul, dar și liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu.

„Sprijinindu-se în diferite circumstanțe şi din diferite motive pe mai mulți parteneri politici folosiți ocazional, PSRM, dirijat şi controlat total de puterea de la Kremlin, promovează valorile lumii ruse şi detractează RM de la procesul de integrare europeană şi românească”, adaugă parlamentarul.

La fiecare şedință de Parlament, mai susține Țîcu, se încearcă şi se încalcă limitele constituționalității:

  • Printr-un asalt continuu asupra limbii române;
  • Prin promovarea limbii ruse la nivelul limbii de stat şi inocularea bilingvismului româno-rus;
  • Prin cedări succesive față de separatismul găgăuz şi transnistrean;
  • Prin promovarea unui federalism voalat, menit să distrugă iremediabil fundamentele româneşti şi europene ale acestui stat.

„Se pare că tentativa de întărire a autonomiei găgăuze, menită să lovească în caracterul unitar şi majoritar românesc al RM, a solidarizat azi formațiunile pro-europene şi româneşti, fapt care în aceste circumstanțe nefericite pare o mare bucurie. Dar ce va urma dacă acest parlament hibrid îşi va continua existența? Devine clar că actualul legislativ trebuie dizolvat. Urgent. Altfel lumea va ieşi în stradă pentru a-şi apăra suveranitatea şi independenţa în fața detractorilor de socialişti prefăcuți, „şoriceilor” corupți şi a rămăşițelor bandei lui Plahotniuc. Iar consecințele unui astfel de deznodământ în condiții de Pandemie sunt nebănuite. Mai ales pentru cei care le provoacă”, a conchis parlamentarul.

Doina Secrieru

Share