Deputat: „Avem toate dovezile ca să credem că Prim-ministrul Chicu a folosit ilegal…”

Deputat: „Avem toate dovezile ca să credem că Prim-ministrul Chicu a folosit ilegal…”

„Pe lângă faptul că a sfidat regulile pe care tot el le-a impus, atunci când a participat la nunta feciorului său, Chicu a comis și abuz în serviciu. La organizarea acestei nunți, el ar fi utilizat pe ascuns ofițerii Serviciului Protecție și Pază de Stat (care s-au prezentat drept agenți de pază particulară) pentru a bloca accesul oamenilor în zona dată. Vă amintesc că acești agenți SPP sunt plătiți din bani publici”, susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, informează OFICIAL. 

„Avem toate dovezile ca să credem că Prim-ministrul Chicu a folosit ilegal colaboratorii SPP în asigurarea pazei la nunta feciorului său”, adaugă parlamentarul.

În acest fel, Marian mai susține că a trimis o sesizare la Procuratură prin care solicită investigarea faptelor lui Ion Chicu prin prisma art. „Abuzul de putere sau abuzul de serviciu” alin. (2), lit. b) și b/1), ce se sancționează cu amendă în mărime cel puțin 67.000 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani. În ambele cazuri, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

„Eu totuși îi recomand lui Chicu să nu aștepte răspunsul Procuraturii și să-și dea demisia singur”, a conchis deputatul.

Doina Secrieru

Share