Deputat: Asistăm la o situație unică, când în condiții de criză în conturile trezoreriei de stat sunt rezerve de peste 9 miliarde de lei

Deputat: Asistăm la o situație unică, când în condiții de criză în conturile trezoreriei de stat sunt rezerve de peste 9 miliarde de lei

Deputatul socialist, Vladimir Golovatiuc afirmă că, datorită acțiunilor coordonate dintre Președinție, Guvern și fracțiunea PSRM din Parlament, în condițiile pandemiei și a crizei economice, s-a reușit menținerea stabilității financiare, adoptarea măsurilor de susținere a businessului și oamenilor, informează OFICIAL.

Potrivit lui, una dintre prioritățile fracțiunii parlamentare PSRM în sesiunea de primăvară-vară a fost susținerea legislativă pentru proiectele înaintate de șeful statului și Executiv.

„Astfel, datorită proiectele comune s-a reușit alocarea surselor suplimentare la buget în mărime de 2,5 miliarde de lei pentru combaterea pandemiei, susținerea stabilității bugetare, a mediului de afaceri și a populației. La această etapă, practic nu sunt înregistrate datorii față de FMI, Comisia Europeană și alți parteneri. Asistăm la o situație unică când în condițiile de criză în conturile trezoreriei de stat sunt rezerve financiare de peste 9 miliarde de lei, iar în bugete locale – în jur de 2 miliarde de lei”, a spus Golovatiuc, în cadrul unei conferințe de presă.

Vladimir Golovatiuc a mai spus că, aceste rezultate dau speranțe că toate inițiativele președintelui țării și a Guvernului vor fi implementate. „Aceasta înseamnă majorările de salarii, a pensiilor și indemnizațiilor, dar și implementarea proiectelor de infrastructură – drumuri, iluminare, apeduct, practic în fiecare localitate și crearea a 16 platforme industriale”, a mai spus deputatul.

De asemenea, deputatul a mai spus că, în cadrul acestei sesiuni, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe au fost analizate și aprobate peste 45 de inițiative legislative, dintre care 30 au venit din partea Executivului, 10 – Președintelui și 10 – deputat.

Cristina Pendea

 

Share