Deputat: „Amenzile din perioada stării de urgență trebuie anulate. În caz contrar…”

Deputat: „Amenzile din perioada stării de urgență trebuie anulate. În caz contrar…”

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc susține că amenzile aplicate cetățenilor pe perioada stării de urgență trebuie anulate, informează OFICIAL.

În acest fel, parlamentarul spune că Ministerul Afacerilor Interne trebuie să revizuiască și să anuleze în regim de urgență toate amenzile aplicate cetățenilor pe perioada stării de urgență declarată în data de 31 martie 2021.

„Odată cu decizia de ieri a Curții Constituționale și deciziile luate de Comisia pentru Situații Excepționale își pierd valoarea juridică, iar amenzile pentru nerespectarea interdicțiilor impuse de această Comisie, inclusiv cele pentru nerespectarea regimului special a circulației pe timp de noapte, trebuie anulate, iar banii restituiți cetățenilor”, comunică deputatul.

Tot el spune că la 20 aprilie polițiștii aplicaseră deja peste 3975 mii amenzi în sumă de peste șapte milioane de lei cetățenilor.

„Guvernul și MAI-ul trebuie să acționeze imediat și să găsească soluții pentru a anula aceste amenzi și a întoarce banii cetățenilor, în caz contrar instanțele de judecată vor fi inundate cu mii de cereri de revizuire”, a conchis parlamentarul.

 

Mihaela Conovali

Share